warme trui wintermaanden

Warme wintermaanden vragen om warme truien

In de koude wintermaanden maken warme truien een essentieel deel uit je garderobe. Zachte truien zitten gewoon lekker en het is daarom ook wel fijn als ze zo zacht blijven. Maar hoe voorkom je nou dat een trui gaat pluizen of pillen?

Goed wassen

Dit lijkt natuurlijk een logische tip maar het komt toch best vaak voor dat kleding niet op de juiste manier wordt gewassen. Kijk dus goed in het etiket en pas het programma daar op aan. Hoe langzamer de machine beweegt en hoe korter deze draait hoe minder de inhoud van de machine beschadigt. Een handwas is altijd de beste optie maar daar moet je tijd en zin voor hebben. Door een machine te vol te doen kan de kleding niet makkelijk bewegen in de trommel. En daarom schuurt de stof tegen elkaar wat de stof weer beschadigd.

Omdraaien

Draai je trui voor het wassen binnenstebuiten. Zo voorkom je dat er overmatige slijtage aan de stof wordt toegebracht door andere kleding en hun ritsen en knopen. Je doet er ook goed aan om de kleding goed te sorteren voor het wassen. Als je kwetsbare items in dezelfde was gooit als jeans is de kans groter dat er slijtage en schade wordt veroorzaakt aan de stof.

Wasmiddel

Let er op dat je geen reinigingsmiddelen of schadelijke bleekmiddelen gebruikt. Dit kan de vezels verzwakken. Kies voor een wasmiddel en wasverzachter die de stof zo min mogelijk aantasten.

Geen droger

Hoewel het verleidelijk is om de was in de droger te gooien in plaats van op te hangen is dit niet de beste keuze. In de droger ontstaat wrijving met andere stoffen en dat beschadigt de vezels van je trui. Hang de truien dus ouderwets aan de waslijn. Drogen aan de lucht houdt je trui veel langer goed.

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle