yoghurt gezond

De grote voordelen van yoghurt

Yoghurt. Zo bekend en zo geliefd bij velen. Maar waarom eten we zoveel yoghurt? En waarom is yoghurt zo gezond?

Een eeuwenoude gewoonte

Yoghurt bestaat al eeuwenlang. Waarschijnlijk is het ontstaan in Centraal-Azië. Melkproducten werden al lang gebruikt, maar in die warme landen was het niet mogelijk om melk lang te bewaren. Door de combinatie van warmte en bepaalde bacteriën ontstond yoghurt. Yoghurt stond al gauw bekend om zijn geneeskrachtige werking bij buikklachten. Wat heeft yoghurt wat zo goed voor ons lichaam is?

Goede bacteriën

Yoghurt heeft veel bacteriën, wat misschien niet zo positief klinkt. Maar deze bacteriën uit de yoghurt zijn juist hele goede bacteriën die helpen bij onder andere maag- en darmklachten. Door regelmatig yoghurt te eten kun je dus je spijsvertering verbeteren. Deze bacteriën helpen ook om je immuunsysteem te versterken. Je witte bloedlichaampjes worden actiever en ziektes worden daardoor beter bestreden als je yoghurt eet.

Daarnaast worden bepaalde tandvleesproblemen genezen en voorkomen door de yoghurtbacteriën. En wist je dat de bacteriën in de yoghurt zelfs kunnen helpen bij het afvallen! Ze schijnen een positief effect te hebben op de werking van de spijsvertering en daardoor helpen ze bij het afvallen.

Eiwitten

Yoghurt heeft heel veel eiwitten. Deze bouwstenen zijn goed voor je spieren en zorgen voor een vol gevoel. Hierdoor zul je minder snel honger krijgen. En dit maakt yoghurt bovendien een goede vleesvervanger.

Calcium

Er zit relatief veel calcium in yoghurt. Dit is goed voor je botten, maar kan ook een hoge bloeddruk voorkomen. Daarnaast zorgt de kalium in yoghurt ervoor dat je bloeddruk verlaagt. Een aanrader voor mensen met een hoge bloeddruk dus!

Voordelen

Yoghurt is dus gezond om heel veel redenen. Maar behalve de gezondheidsvoordelen

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle