Wat ’s avonds doen in Parijs?

Parijs: de stad van de liefde. Er is zó veel te zien in deze magische stad, dat je eigenlijk in de avonduurtjes hier ook jouw tijd moet doorbrengen. Het is immers zonde wanneer je na het avondeten je terugtrekt in het hotel terwijl er nog van alles valt te beleven. Maar wat is er dan allemaal te zien in de hoofdstad van Frankrijk? Hieronder geven we je een aantal tips wat je kunt ondernemen in Parijs in de avond. We kunnen alvast een ding verklappen: Parijs wordt ook weleens de lichtstad genoemd…

1. Maak een avondwandeling

Parijs heeft deze bijnaam gekregen omdat de stad vroeger compleet werd verlicht door olielampen. Dit gaf een mooi en gezellig sfeertje. Gelukkig kun je tegenwoordig nog steeds genieten van dit sfeertje – alleen dan zonder de olielampen, want nog steeds wordt Parijs helemaal verlicht in de avonduren. Het is daarom zeker een aanrader om een avondwandeling te maken door de stad. Loop langs de Seine en ontdek de bezienswaardigheden van Parijs.

2. Rondvaart over de Seine

Parijs is naast de lichtstad natuurlijk ook de stad van de liefde. Een uitje in de avond in de stad van de liefde is dan ook op en top romantisch. Boek bijvoorbeeld een rondvaart over de Seine: romantischer dan dit krijg je het écht niet. Misschien is het voor de een zelfs te zoetsappig, maar voor de romanticus onder ons is dit een perfect uitje. Bovendien is dit de ideale manier om de bezienswaardigheden van Parijs te ontdekken. Veel bezienswaardigheden zijn namelijk in de buurt van de Seine te vinden.

3. Bezoek de Moulin Rouge

Moulin Rouge is dé plek van cabaret en dans. De geschiedenis van Moulin Rouge gaat ver terug in de tijd. In de negentiende eeuw werd Moulin Rouge namelijk geopend, wat in die tijd diende als club waar hofdames gingen dansen. Het was een geliefde club die het nachtleven in Parijs deed opleven. Maar niet alleen het entertainment trok de mensen aan, ook het gebouw van Moulin Rouge was voor veel mensen de reden om het te bezoeken. De Moulin Rouge staat namelijk bekend om zijn enorme windmolen op het dak.

Jaarlijks kwamen er wel duizenden mensen af op het gebouw. Mensen konden shows bijwonen van cabaret of dans. En nog steeds kun je Moulin Rouge bezoeken: er worden nog steeds iedere dag voorstellingen gegeven. Je kunt voordat een voorstelling begint zelfs nog een hapje eten in de Moulin Rouge. Wil je Moulin Rouge bezoeken? Dan moet je de tickets altijd van tevoren kopen via internet.

4. Lekker uit eten

Als je naar een stad wil gaan waar je lekker kunt eten, dan is Parijs dat wel. Parijs heeft namelijk zo veel verschillende restaurants dat er voor ieder wel wat wils is. Toch is het vinden van een restaurant dat bij jou past nog niet zo makkelijk als je denkt. Het zou namelijk zo maar kunnen dat je aan tafel gaat zitten bij een sterrenrestaurant waar je een behoorlijk bedrag mag aftikken, of je zit bij een restaurant waarbij het eten toch niet zo lekker is dan je dacht. Een tip is om van tevoren goed jouw research te doen. Zoek op internet de lekkerste restaurants op die in Parijs te vinden zijn en filter op jouw voorkeuren. Lees reviews door van andere mensen en maak op basis hiervan de juiste keuze. Zo weet je zeker dat je bij een goed restaurant gaat eten.

5. Bezoek een museum

Als je aan Parijs denkt, dan zie je vast meteen de vele musea voor je. En dat beeld klopt, want Parijs kent wel honderden musea die jij kunt bezoeken. Een aantal kun je ook in de avonden bezoeken. Zo kun je het Louvre op woensdag en vrijdag tot negen uur ’s avonds bezoeken, en het Musée d’Orsay is op donderdag langer open. De meeste musea zijn overigens op de donderdag langer geopend. Het fijne van een museumbezoek in de avond is dat het er heerlijk rustig is. Zo kun jij op jouw eigen tempo alle kunstwerken bewonderen. Check van tevoren wel welk museum er daadwerkelijk in de avond is geopend, om teleurstellingen te voorkomen.

6. De Eiffeltoren

Wat is jouw stedentrip naar Parijs als jij de Eiffeltoren Parijs niet bezoekt? Niets! Wellicht heb je de Eiffeltoren al kunnen bewonderen overdag, maar in de avond is de toren nét iets mooier. In de avond geeft de toren namelijk een mooie lichtshow. Dit gebeurt ieder uur, vanaf het uur dat het donker begint te worden. Bovendien is de Eiffeltoren in de zomer elke dag geopend tot 1 uur in de nacht. Ga hier met de lift naar boven en geniet van een prachtig uitzicht over de Franse hoofdstad. Dat beeld ga je nooit meer vergeten!

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle