chocolade gezond?

Waarom je gelukkig wordt van chocolade

De afdeling met chocolade is altijd lastig om voorbij te lopen zonder in ieder geval een verlekkerde blik te werpen. En dat is helemaal niet zo raar, het eten van chocolade is niet alleen lekker, het is ook nog eens goed voor je.

Rustgevend

We gaan niet zonder reden chocola eten bij stress of als we nerveus zijn. Naast de heerlijke smaak heeft chocola ook nog eens een positieve invloed op onze gemoedstoestand. Stofjes in cacao stimuleren de bloedtoevoer naar de hersenen, waardoor het brein zich beter aanpast aan stressvolle situaties. Dit is bewezen door onderzoekers aan de Australische Swinburne University. Een goede reden om altijd een reep in je tas te hebben.

Maar dat is nog niet alles

Ook je hart heeft profijt bij chocola. De donkere chocolade zorgt ervoor dat witte bloedcellen zich niet vasthechten aan de randen van je aderen. Het vasthechten van deze cellen kan aderverkalking veroorzaken. Chocolade gaat dat dus tegen. En een groep onderzoekers uit Finland ontdekten dat het eten van chocolade de kans op een beroerte laat dalen met gemiddeld 17 procent.

Chocolade vermindert de cholesterol

Cacao verlaagt de hoeveelheid slechte cholesterol. Daarnaast doet het de goede cholesterol stijgen. En zo kan het, het risico op cardiovasculaire ziektes verlagen. Flavonoïden die in de donkere chocolade zitten kunnen je huid beschermen tegen de zon. Maar uiteraard kan de zonnecrème niet worden vervangen door chocola, smeren tegen de zon blijft nodig.

Is alle chocola dan goed?

Helaas. Het gaat hier om de stof cacao. Chocolade met een hoog gehalte cacao heeft dus meer invloed op je brein dan lagere percentages. Dit zijn dus de erg donkere varianten. En het is niet nodig om kilo’s chocolade weg te werken om deze resultaten te bereiken. Jammer he?

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle