opruime marie kondo stijl

Opruimen Marie Kondo stijl

Waarschijnlijk heb je haar naam wel eens voorbij zien komen. Ze is namelijk de opruimgoeroe van dit moment: Marie Kondo. Het nieuwe jaar staat voor de deur, en hoe kun je het jaar beter beginnen dan met een fris en opgeruimd huis?

De KonMari filosofie

Opruimen Marie Kondo stijl betekent dat je de KonMari filosofie toe gaat passen. Volgens haar is opruimen een ritueel waarna je je beter gaat voelen. Door bij elk object de vraag “word ik hier blij van?” te stellen, ga je na denken over wat je moet houden en wat je weg kan doen. Je zult eindigen met alleen spullen die jou echt plezier geven én je hoeft geen afstand te doen van je favoriete dingen.

Stap voor stap

Ook Marie Kondo snapt dat je niet in één dag je hele huis georganiseerd en net krijgt. Ze raad daarom ook aan om het stap-voor-stap aan te pakken. Begin bijvoorbeeld met je kledingkast en bekijk de items één voor één. Stel jezelf bij elk kledingstuk weer de vraag “word ik hier blij van?” en sorteer de items op stapels: houden, doneren of weggooien. Pak op een later moment een keer je boekenkast, en ga zo kamer voor kamer langs. Neem de tijd, het is een proces!

Marie Kondo overzicht

Naast de KonMari filosofie geeft Marie Kondo ook nog tips om overzicht te creëren in je huis. Ze heeft tutorial om kleding handig op te vouwen zodat je in één oogopslag ziet wat er in je kast ligt. Zelfs voor sokken en lingerie heeft ze opruimregels voor, zo wordt zelfs die la met sokken nog een nette en overzichtelijke plek!

Leeg huis, leeg hoofd

Langzaamaan zal je huis opgeruimder worden en zul je overblijven met je favoriete spullen. Overzicht in je huis creëert ook ruimte in je hoofd, je zult merken dat je huis een echte ontspannings- en rustplek wordt.

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle