dandy style

Maak kennis met de style van de moderne dandy

Dandy’s zijn jongemannen die zich erg modieus kleden en over het algemeen aardig wat aandacht aan hun uiterlijk besteden. Zij houden zich aan verschillende officiële kledingvoorschriften. De dandy stamt al uit 1790 en de stijl is voor het eerst in Frankrijk ontstaan. Hetgeen wat een dandy uniek maakt, is toch wel de manier waarop hij aan de algehele stijl zijn eigen draai kan geven. Een dandy ben je in hart en ziel. Het is een levensstijl en de kleding heeft invloed op het gedrag en de persoonlijkheid van de dandy. In deze blog lees je meer over de moderne dandy en wat hij zoal draagt.

Hetgeen waar dandyisme om draait

De essentie van dandy zijn en dus het dandyisme is dat je zo uniek mogelijk voor de dag komt. Dandy’s hebben een erg uitgesproken smaak. Het gaat erom dat de kledingstijl het karakter van de dandy omarmt. Ze durven de mooiste materialen en kleuren met elkaar te combineren. Een moderne dandy pakt ook nog wat authentieke kledingstukken van rond 1780 mee. Maar zorgt er altijd voor dat wat hij draagt, wel in het moderne wereldbeeld past. Dandyisme is eigenlijk niets anders dan met jezelf pronken. De manier waarop een dandy zijn kleding draagt, zorgt ervoor dat hij zijn persoonlijkheid met de massa kan delen.

Welke items zitten standaard in de dandy look?

Soms wordt de dandy style ook wel kitscherig genoemd. Het is dus belangrijk dat de dandy zichzelf kan zijn, maar dat hij niet te ver doorslaat in wat hij draagt. Je zal een dandy nooit onverzorgd de deur uit zien gaan. Zowel de kleding, als het haar en het gezicht worden tot in perfectie verzorgd. De kledingstukken die een dandy typeren zijn gilets, blazers, nette pakken, sjaals en moderne nette schoenen met gekke gekleurde sokken. Daarnaast zijn de vintage dandy accessoires vooral de bretels, een vintage hoed, een wandelstok en opvallende dasspelden.

About The Author

Geef een reactie

EM Social

EM Social Subtitle